Steenwijks Ontzetmaal

22 FEBRUARI

Wat at men zoal in vroegere tijden? Hoe werd het eten bereid? Werd er echt alleen maar bier gedronken? Hoe werd dat dan gebrouwen? Wat aten mensen in de stad en wat aten soldaten in het veld wanneer voedsel schaars was, zoals tijdens het Steenwijks ontzet? Het zijn vragen die Steenwijker Dik Delfsma fascineren. Dik is geen kok, maar kookt vanuit passie. Hij verdiept zich graag in geschiedenis en is auteur van het boek ‘Eten en drinken in de Middeleeuwen. Verhalen en recepten.’ Op vrijdagavond 22 februari zal hij u kennis laten maken met de verhalen over vroegere gewoonten wat betreft eten en drinken. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om te proeven. De avond zal verder aangekleed worden met muziek uit de 16e eeuw. Luitist Theo Holland neemt u mee naar vroegere tijden.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan snel aan. Er is beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol=vol.

Dik Delfsma is schrijver van het boek ´Eten en drinken in de middeleeuwen, recepten en verhalen´

Vrijdag, 22 februari 2019
Doopsgezinde Kerk
Onnastraat 10, Steenwijk
18.00 uur – 20.00 uur

Meld u aan

U kunt zich niet meer aanmelden, helaas is het ontzetmaal vol!

18.00 U wordt hartelijk ontvangen
20.00 Sluiting

Sponsors

slijterij bij bert steenwijk

ah teun van etten steenwijk

vishandel it fiskhuys steenwijk

mulder kaas steenwijk

keurslager harry mulder steenwijk

bakkerij strampel steenwijk